dinsdag 28 april 2009

14 mei?

Er is een nieuwe officiele lanceerdatum! Het wordt 14 mei. Ja, dit jaar, 2009!

Dit betekent dat vandaag of morgen HERSCHEL verhuisd naar de BAF en daar voor het weekend nog op de raket wordt gemonteerd. Als ik dinsdag terug in Kourou ben komen er zeker foto's.


4 opmerkingen:

  1. Hoi Stijn,

    Ik volg al een tijdje je blog. Ik vind dat je heel enthousiast en duidelijk verteld over hoe het eraan toegaat. Ik kijk daarom bijna dagelijks op je blog om te kijken of er een nieuwe bericht op staat.

    Waarom vind ik dit zo interessant zou je denken, nou dat is als volgt: Ik loop als Nederlander momenteel stage in Suriname en het lijkt mij geweldig om een lancering van een raket als deze bij te wonen. Aangezien Kourou niet ver weg is van Paramaribo is dit DE kans om het met mijn eigen ogen te zien. Echter weet ik niet of dit mogelijk is, weet jij of het mogelijk is? Wordt er iets georganiseerd voor geinteresseerden? En als laatste; worden er ook rondleidingen gegeven op het terrein? Dat lijkt me erg interessant.

    Ik hoop dat je tijd (en zin) hebt om te reageren.

    Groeten uit Paramaribo,

    Chiel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Chiel,

    Zowel de rondleiding als de lancering bijwonen is perfect mogelijk. De rondleiding wordt georganiseerd door het Musee De l'Espace. De rondleiding gaat ondermeer langs het Ariane 5 lanceerplatform. Wel opletten, want enkele dagen voor de lancering is het niet meer mogelijk het lanceerplatform te bezoeken.

    De lancering bijwonen kan vanop een heuvel vlak voor CSG. Daar staat tijdens elke lancering een massa volk. Het is ongeveer op 12 km van het lanceerplatform, maar geeft een heel mooi beeld. Een ander leuke plaats om de lancering te volgen is vanop het strand van het Des Roches Hotel. Nog 1 tip... hotels vinden in en rondom Kourou tijdens de lancering is bijna onmogelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Stijn,

    Hartelijk dank voor de informatie.
    Is het al bekend op welk tijdstip de lancering plaats vindt?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Joepie!!! Voor een laatste keer terug naar 'De Kourou'. Geniet ervan liefste stijntje!

    BeantwoordenVerwijderen